Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce víkendovou metropolí #27

4. 11. 2016
Autor: prague-up

Prožijte víkend s whiskey, queer filmy, přenosy z vesmíru, výletem do Brazílie a retro nábytkem nanovo.

Whiskey, dudy a doutníky

Máte rádi whiskey, bourboun nebo nejrůznější koktejly z tohoto nápoje? Pak si nenechte ujít Whisky Life! v srdci Prahy. Novoměstská radnice v pátek a v sobotu ožije čtvrtým ročníkem festivalu plným vynikajících chutí i zábavy. K degustaci bude více než 150 druhů z celého světa včetně rarit a kousků, na které v Čechách nenarazíte. Znalce bude zajímat setkání s ambasadorem Scotch Malt Whisky Society, jeho exkluzivní masterclass a ochutnávka pěti sudových single malt whisky. Samozřejmostí budou skotské dudy, doutníky i kilty.

 whisky Festival plný chutí

Hledání identity a hranice volnosti

Kina Lucerna a Světozor ovládne týdenní dávka queer filmů Mezipatra. Sedmnáctý ročník festivalu dotýkajícího se lgbt a transgender tematiky pojí téma Hranice volnosti. Čeká vás výběr žhavých festivalových novinek z letošních Cannes a Berlinale, kultovní retro snímky, šestice dokumentů i krátké filmy a bohatý doprovodný program. Páteční balustrádu Lucerny promění v interaktivní piano bar berlínští performeři Cheap. Sobotní program přivítá producenta seriálu Transparent nebo kanadského režiséra a fotografa Bruce LaBruce, který vystoupí i večerní afteparty. Neděle zve na brunch s odbornou diskuzí o pojmu Chemsex, současnému fenoménu objevujícím se nejen v gay komunitách.

 Mezipatra Přehlídka se koná v kinech Lucerna a Světozor

Přenosy z vesmíru

Static Transmission v klubu Famu nabídne jedinečnou příležitost pro fanoušky muziky okrajových žánrů, které stojí za pozornost. Jak už napovídá sám název, vesmírné vysílání v podobě ambientu, techna a industriální hudby má na svědomí duo Aitcher Clark a Synaptik, kteří si v hudbě nekladou hranice. Specialitou bude koncert zvukového umělce Stanislava Abraháma, který živě vytváří zvukové koláže hrou na nejrůznější materiály a předměty každodenní potřeby.

 Static Transmission Pro fanoušky okrajových žánrů

Barevná Brazílie

Pokud se chcete v chladném podzimu aspoň na chviličku zahřát, skočte do letenského Bio Oko a nechte se přenést do pestré a barevné Brazílie. Přehlídka brazilského filmu Kino Brasil vám dovolí zažít Brazílii na vlastní kůži. Připraven je pro vás výběr žánrově rozmanitých filmů, žhavé novinky, dokumenty i animáky, ale také koncert brazilské hudby a nedělní ochutnávka brazilských specialit.

 Pražské Bio Oko Pravý čas nechat se zahřát Brazílií

Retro nábytek a kostýmy

Nanovo slaví své narozeniny a zváni jsou všichni. Útulný obchůdek v Týnské uličce s originálním užitým uměním a designem druhé poloviny 20. století nabízí a restauruje starý nábytek a bytové doplňky plné vzpomínek. V rámci prvního výročí se můžete těšit na speciální instalaci nebo se jen přijít inspirovat a nechat si poradit. Nebaví vás retro, ale jste fanouškem sci-fi nebo fantasy? Pak se budete v sobotním Cross Clubu cítit jako doma. Klub bude hostit burzu cosplay kostýmů, kde můžete prodat nebo koupit cokoliv od steampunkových modelů po anime kostýmy, a oslnit tak třeba na další filmové premiéře.

CIF24

 Nanovo Jako doma před pár desetiletími

Další víkendové tipy hledejte v prague-up kalendáři.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).